20110120 HNJ NZFX Fox Franz Heli Services

Van tropisch naar sneeuw in een paar minuten

Voordat we naar Nieuw Zeeland afreisden hadden we onszelf voorgenomen om ter plekke niet te bezuinigen op activiteiten omdat we ze aan de dure kant vinden. Zo reden we ooit een paar dagen rond in Canada en vonden alles te duur zodat we uiteindelijk alleen rondreden…

We dachten voor deze reis bijvoorbeeld aan paardrijden, dolfijnen kijken en mountainbiken. Aan het eind van de rit hebben we op geen enkel zadel gezeten, maar zagen we wel dolfijnen om onze boot heen zwemmen en spelen. Daarnaast zagen we pinguins het strand op waggelen (daarover later meer), keken we naar piepjonge kiwi’s (de vogel) en maakten we meerdere boottochten. Maar misschien wel de meest bijzondere activiteit was mijn (Jan) helikoptervlucht naar de Franz Josef en Fox gletsjers. Deze twee gletsjers zijn bijzonder omdat ze beginnen op een berg met eeuwige sneeuw en eindigen in een (sub)tropisch bos, niet ver van palmbomen.

Tijdens de vlucht filmde ik met onze GoPro camera op mijn hoofd zowel de vlucht naar boven als de vlucht weer naar beneden. Tenminste… dat dacht ik. De batterij bleek boven op de berg toch niet voldoende opgeladen om de gehele vlucht van zo’n 30 minuten vast te leggen.

Follow on Bloglovin

2 thoughts on “Van tropisch naar sneeuw in een paar minuten”

  1. Prachtig mooi filmpje, wat is de wereld daar mooi boven en wat een mooie natuur. Zo kunnen wij toch een beetje mee genieten van jullie reis.

Comments are closed.